Circular Strength Training  

 

“the art of movement”

 

 

 

Circular Strength Training® (CST) betonar tillvägagångssättet “hälsan-först” och har något att erbjuda till alla, oavsett ålder eller fitness-nivå.

 

Systemet är uppbyggt på tre komponenter eller "ringar" som kombineras för bästa resultat i din träning. Dessa tre "ringar", Intu-Flow®, Prasara Yoga och Clubbell® Athletics utgör tillsammans Circular Strength Training®-systemet. Namnet Circular Strength Training® refererar till de oändligt många sätt vi kan röra oss då vi samtidigt rör oss i flera plan.

 

CST utvecklades av Scott Sonnon (läs mer om Coach Sonnon här) som integrerade det bästa av vad han lärt sig i öst (Ryssland) och väst (USA) till en extremt effektiv träningsmetod.

Circular strength Training® tar en approach till träning som är olik många konventionella metoder. CST ser kroppen som en enhet och träningen integrerar din andning, kroppsliga struktur och dina rörelser 3-dimensionellt. 

Med konsekvent träning i de tre ovan nämnda "ringarna" vitaliserar du hälsan och skapar balans i din kropp. Dina rörelser blir smidigare, effektivare och kraftfullare med resultatet att du kan prestera optimalt oavsett om det är i vardagslivet eller i tävling på elitnivå.

Genom denna process förbättrar CST din förmåga att uppleva flow (se bild till höger).

 

För mer information om varje “ring” som nämns ovan, klicka på respektive länk.