Clubbell® Athletics: 3-dimensionell styrketräning med yttre belastning

Visste du att klubbsvingande är den äldsta kända formen av styrketräning och en före detta olympisk sport?!

 

Clubbells™ är den huvudsakliga motståndstränings-komponenten i Circular Strength Training® (CST) och för många det som kännetecknar CST. Clubbells™ ser ut som basebollträ av järn och svingas för att skapa motstånd på samma sätt som när man lyfter hantlar och skivstänger. Just att svinga vikten har en klar fördel mot att lyfta då svingandet skapar en traktion som dekomprimerar lederna istället för att pressa ihop dem som vid tex en vanlig pressövning.

 

Många konventionella styrketräningsövningar utförs i två rörelseplan medan Clubbell® Athletics ger motstånd i 3 rörelseplan och just tack vare den patenterade unika designen kan de användas för att träna i fler rörelsemönster än något annat träningsredskap. Ofta kallad “the most inefficient tool”, med betydelsen att det krävs mest av dig som utövare för att du skall kunna röra den graciöst.

 

Clubbell® Athletics har rötterna i traditionellt klubb-svingande som i århundraden existerat i forna Persien, Indien och Burma. Circular Strength Training® (CST) har lyft de föråldrade teknikerna av traditionell klubbsvingning, kombinerat dem med ett progressivt system av ledrörlighetsövningar och systematiserat det genom modern idrottsvetenskap.

 

 

Clubbell® Athletics: Roligaste, kreativaste och mest sofistikerade sättet för styrke- och konditionsträning.

 

Läs mer om grundaren - Scott Sonnon